Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж за умишлено убийство в Омуртаг,

...
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж за умишлено убийство в Омуртаг,
Коментари Харесай

Трагедия в Омуртаг: Мъж преби приятелката си до смърт

Прокуратурата притегли към наказателна отговорност 28-годишен мъж за съзнателно убийство в Омуртаг, осъществено в изискванията на домашно насилие по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, оповестиха от Прокуратура на Република България.

 

Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

 

Деянието било осъществено на 29 август 2023 година. Жертва на тежкото закононарушение станала млада жена на 21 години, с която обвиненият живеел на фамилни начала. Двамата обитавали отвън границите на Република България, като от към 10 дни се настанили в жилище на родственици в град Омуртаг.

 

В ранния следобяд във вторник зародил спор сред С.К. и жертвата на закононарушението, като мъжът нанесъл нечовечен побой над младата жена. В резултат на това тя умряла.

 

Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР